Auto APK keuring

wat zijn de regels?

Overige info

Overige info

 

APK vervaldatum controleren met kenteken check

In dit bericht bespreken we hoe u de APK (voluit: Algemene Periodieke Keuring) vervaldatum van uw auto of de auto die u mogelijk wilt kopen kunt controleren met een kenteken check. Voordat we ingaan op het doen van een dergelijke kenteken check om de APK vervaldatum te controleren vertel ik eerst wat over de APK keuring zelf. Daarna bespreek ik waarom het verstandig is om de vervaldatum van uw APK te controleren en hoe u dit met behulp van een gratis RDW kenteken check kunt doen.

De Algemene Periodieke Keuring

Eerst wat over de Algemene Periodieke Keuring (APK). De AKP keuring is een specifieke keuring die iedere, in Europa geregistreerde auto, moet ondergaan. Zoals de naam al zegt betreft dit een periodieke keuring, de periode is afhankelijk van de leeftijd van de auto. Iedere gloednieuwe auto wordt afgeleverd met een geldige APK van vier jaar. Wanneer de auto vier jaar of ouder is moet deze tot een leeftijd van acht jaar elke twee jaar gekeurd worden. Auto’s van acht jaar of ouder dienen elk jaar gekeurd te worden.

De APK keuring is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid te vergroten. Tijdens de controle bij een gecertificeerde garage wordt de auto op alle algemene punten van belang voor veiligheid gecontroleerd. Wanneer we het hebben over ‘APK keuring controle punten’ dan moet je denken aan zaken als verlichting, ruiten en ruitenwissers, spiegels, banden en remmen, werking van deuren, uitstootgassen enzovoorts. Al met al draagt regelmatige controle van deze onderdelen bij aan het verhogen van de verkeersveiligheid. De meeste mensen combineren hun APK keuring met een service beurt. Nu uwAPK vervaldatum controleren? Benieuwd wanneer uw auto moet worden voorzien? Doe een kenteken check en kom erachter.

Waarom de APK vervaldatum op kenteken natrekken?

U kunt de APK vervaldatum van een auto controleren met een kenteken check. De meeste garagebedrijven hangen na de servicebeurt een kaartje met service en APK gegevens aan het stuurkolom. Bent u deze kwijt, dan is een kenteken natrekken de snelste manier om gratis inzicht te krijgen in de vervaldatum. Normaliter krijg je automatisch bericht van de Rijksdienst Wegverkeer, zij geven dan aan wanneer uw auto uiterlijk op moet voor keuring. Door het kenteken op te zoeken weet u sneller en ruimer van te voren wanneer uw auto gekeurd moet worden. Zo voorkomt u een eventuele verlopen APK vervaldatum.

Welke informatie geeft de kenteken check nog meer?

Een kenteken check geeft snel inzicht in RDW kenteken gebonden voertuiginformatie zoals: de APK vervaldatum, het schade verleden, gepleegd onderhoud, het aantal eigenaren, de dagwaarde van de auto en nog veel meer autohistorische gegevens. Eenkenteken opzoekenom zo de APK vervaldatum te achterhalen levert u dus nog veel meer handige RDW voertuiginformatie op. Het mooiste van dit alles is dat veel van deze informatie gratis is. U kunt het kenteken controleren vanaf uw computer, laptop, smart Phone en I-pad. Gemakkelijker kunt u het niet krijgen. U kunt ter plaatsen een auto checken of thuis op uw gemak RDW voertuiggegevens natrekken. Door ruim van tevoren de vervaldatum te achterhalen voorkomt u eventuele boetes.

 

Diverse Links

Auto APK keuring © 2018