Auto APK keuring

wat zijn de regels?

APK kosten en reparatiekosten

5 (100%) 1 vote

auto apk De APK keuring is altijd spannend, wordt je auto goedgekeurd of wordt hij afgekeurd. Als hij goedgekeurd wordt ben je natuurlijk blij want het kost je geen geld en je kunt er weer een jaar tegen aan. Wordt hij afgekeurd dan gaat het geld kosten. Soms is het een band die niet goed meer is maar soms zijn het meerdere dingen die niet in orde zijn. In sommige gevallen lopen de kosten zodanig op dat veel mensen overwegen om de auto nog te laten repareren. Op dat moment sta je voor een dilemma. Zijn de kosten dusdanig hoog en twijfel je of de auto die investering nog wel waard is? Wat kun je met een auto zonder APK?

Wil je niet meer investeren in je auto dan is verkopen een goede optie. Je kunt hem op een advertentiesite zetten maar wellicht moet je daar ook kosten maken om de auto aan de man te brengen. Niet betaalde advertentiesites leveren over het algemeen weinig reacties op. Je kunt ook bij een gratis autoveiling informeren wat je auto nog oplevert zonder APK. Nooit geschoten is altijd mis. Dit kun je doen voordat je de knoop doorhakt en besluit de auto te laten repareren of dat je hem gaat verkopen zonder APK.

Welke kosten kun je tegen komen bij een APK

De Auto wordt op veel verschillende punten en onderdelen gecontroleerd. Hieronder lees je de kosten van diverse onderdelen die men bij de APK tegen kan komen.

apk remmenVerlichting – Alle lampjes die aan de buitenzijde zichtbaar zijn dienen te werken, ook de verlichting van de snelheidsmeter binnenin de auto.

Een normaal lampje kost rond de 5,- euro. Een Xenon lampje kost rond de 35,- euro.

Remmen – De remmen worden uitvoerig getest. Indien de auto niet door de remmentest heen komt dan zijn het vaak de remblokken, remschijven+remblokkken, een remcilinder of een remklauw(remtang) welke daarvan de oorzaak zijn. Remblokken en remschijven worden altijd als set vervangen. Een remcilinder of remklauw kan wel aan 1 kant worden vervangen.

Remblokken kosten rond de 120 euro.
Remblokken en remschijven kosten rond de 400 euro.
Een remcilinder kost rond de 200 euro.
Een remklauw kan 200 euro kosten.

Ruitenwissers – Als ruitenwissers gaan strepen dan zijn ze aan vervanging toe. Aan de voorzijde worden de ruitenwissers meestal als set gemonteerd.

Een ruitenwisser set kost ongeveer 45 euro.

Spiegels – Spiegels horen niet alleen verstelbaar te zijn maar mogen daarnaast niet verweerd zijn waardoor de spiegelfunctie afneemt. Vaak kan het spiegelglas zelf vervangen worden.

Spiegelglas kost ongeveer 50 euro.

apk voorruitVoorruit – De voorruit mag geen barsten of grote sterren vertonen in het gezichtsveld anders kan de auto worden afgekeurd op de voorruit. Vaak is men verzekerd voor de vervanging van een voorruit.

Een voorruit laten vervangen kan 500 euro kosten.

Banden – Banden zijn het meest slijtage gevoelige onderdeel van de auto. De levensduur is afhankelijk van de bandenspanning, uw rijgedrag en het aantal gereden kilometers.

Een gemiddelde autoband kost 85 euro inclusief montage.

Wielophanging – De wielophanging bestaat uit meerdere onderdelen waaronder de schokdempers, de fuseekogel, de draagarmen en het wiellager. Mochten deze niet volgens de normen zijn dan kan de auto hierop worden afgekeurd.

Een schokdemperset kost ongeveer 500 euro.
Een fuseekogel vervangen kost 175 euro.
apk uitlaatDraagarmen vervangen kost rond de 350 euro.
Een wiellager vervangen kost 160 euro.

Uitlaat – De uitlaat bestaat uit meerdere delen. De uitlaat loopt vanaf het motorblok tot aan de achterkant van de auto. 5 à 6 meter uitlaat dus. De uitlaat bestaat vaak uit een spruitstuk, een katalysator, een middendemper en een einddemper.

De einddemper kost vaak rond de 200 euro.
Een middendemper zit vaak ook rond de 225 euro.
Een katalysator kan oplopen naar 500 euro.
Een het spruitstuk kost ongeveer 500 euro.

APK keuring kosten

De APK keuring zelf kost vaak rond de 35 euro. Wordt de auto afgekeurd dan krijg je in veel gevallen ook te maken met de kosten van de herkeuring welke rond de 15 euro bedragen.

Updated: 5 november 2014 — 11:58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auto APK keuring © 2018